Ochrana osobních údajů

 
Ochrana osobních údajů a zasílání obchodních sdělení


Ochrana osobních údajů kupujícího, který je fyzickou osobou, je poskytována zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů.

Kdo je správcem Vašich osobních údajů?

Jsme společnost Valina Fashion s.r.o., se sídlem Chodeč 32, 277 24 Vysoká, IČ: 29236479, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka 227262 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.samostatne-dite.cz, zastoupená Valinou Kociánovou, jednatelkou společnosti.
Vůči Vašim osobním údajům jsme v pozici správce: určujeme, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří nám se zpracováním budou pomáhat.

 

Rozsah osobních údajů a účel zpracování

Zpracováváme osobní údaje, které nám svěříte sami, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

Plnění smlouvy a dodání zboží
Vaše osobní údaje jako jméno a příjmení, adresu dodací i fakturační, e-mailovou adresu nezbytně potřebujeme k dodání Vaší objednávky. Pokud chcete být informování a případných nesrovnalostech v objednávce pro zajištění větší flexibility a hladký průběh objednávky telefonicky, potřebujeme k tomu Vaše tel. číslo. Pokud si u nás chcete zřídit zákaznický účet a využívat tak výhody, které z toho plynou, za tímto účelem potřebujeme Váš e-mail. 

Vedení účetnictví
Pokud si objednáte zboží z naší nabídky, potřebujeme Vaše osobní údaje (fakturační údaje), abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů. Stát nám uděluje jako právnické osobě archivovat daňové doklady po dobu 10 let.

Marketing - zasílání newsletterů
Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), pohlaví, na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte využíváme za účelem přímého marketingu - zasílání obchodních sdělení. 
Pokud od nás nakoupíte zboží, vnímáme oprávněný zájem posílat Vám newslettery s tématikou Montessori a ukázky souvisejícího zboží.
Budeme to dělat po dobu maximálně 1 roku od Vaší objednávky, a to max. 2x měsíčně.
Pokud se u nás registrujete pro odběr Newsletteru skrz přihlašovací formulář na e-shopu budeme Vám newsletter s best practices na základě oprávněného zájmu správce zasílat po dobu 5 let. 

V obou případech se ale můžete ze zasílání newsletterů odhlásit v každém obdrženém e-mailu. Nebudeme se na Vás zlobit. Je to Vaše právo.

Pokročilý marketing na základě souhlasu 
Pouze na základě Vašeho souhlasu Vám můžeme zasílat také inspirující nabídky třetích osob nebo využít e-mailovou adresu např. pro remarketing a cílení reklamy na Facebooku, a to po dobu maximálně 1 roku od udělení souhlasu. Ten lze samozřejmě kdykoli odvolat prostřednictvím našich kontaktních údajů.

Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak.

V případě, že by se kupující domníval, že prodávající nebo zpracovatel provádí zpracování jeho osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života kupujícího nebo v rozporu se zákonem, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může:

  • požádat prodávajícího nebo zpracovatele o vysvětlení,
  • požadovat, aby prodávající nebo zpracovatel odstranil takto vzniklý stav. Zejména se může jednat o blokování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci osobních údajů. Je-li žádost kupujícího podle předchozí věty shledána oprávněnou, prodávající nebo zpracovatel odstraní neprodleně závadný stav. Nevyhoví-li prodávající nebo zpracovatel žádosti, má kupující právo obrátit se přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů. Tímto ustanovením není dotčeno oprávnění kupujícího obrátit se se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.

Požádá-li kupující o informaci o zpracování svých osobních údajů, je mu prodávající povinen tuto informaci předat. 

Kupující souhlasí se zasíláním informací souvisejících se zbožím, službami nebo podnikem prodávajícího na elektronickou adresu kupujícího a dále souhlasí se zasíláním obchodních sdělení prodávajícím na elektronickou adresu kupujícího.

 

Předávání dat mimo EU

Data zpracováváme výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

 
Zásady používání souborů cookie

Co jsou soubory cookies:
Za účelem zlepšení našich služeb využívají naše stránky soubory cookie. Cookies jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči. Tyto soubory identifikují specifické informace z předchozích návštěv na webových stránkách. Osoba uživatele není na základě těchto informací identifikovatelná. Cookies pomáhají například:
  • ke správné funkčnosti našich stránek,
  • při zjišťování, které stránky a funkce jsou nejčastěji používané; na základě čehož můžeme co nejlépe přizpůsobit naši nabídku Vašim požadavkům,
  • pro zapamatování přihlašovacích údajů, které pak není nutné opakovaně zadávat.

 

Jaké soubory cookies používáme?
Používané cookie soubory na našich stránkách rozdělujeme na dva základní typy. Krátkodobé, které se používají pouze dočasně a zůstávají uloženy ve Vašem zařízení pouze do té doby, než prohlížeč zavřete, a dlouhodobé, které zůstávají uloženy ve Vašem zařízení déle.Z hlediska funkce, kterou cookies plní, je lze rozdělit následovně:
  • konverzní a sledovací, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů,
  • remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správné zacílení,
  • analytické, které nám pomáhají zvyšovat kvalitu našich stránek,
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu.
Některé soubory cookie mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookies třetích stran“). Podle těchto údajů Vás však nikdy nelze identifikovat.
 
Jak odmítnout, abychom tyto soubory používali?
Používání souborů cookie lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí nastavení Vašeho webového prohlížeče zcela zakázat nebo povolit užívání jen některých souborů cookie.
 
Koho využíváme pro zpracování?
 

Služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

Služby Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Facebook Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy 

Než tak ale učiníte, zvažte, jestli není lepší vídat jen reklamu, která mě opravdu zajímá a je relevantní, než se třeba dívat na produkty, které se mnou vůbec nemají nic společného. Občas totiž dobře cílená reklama dokáže ušetřit i spoustu času při vyhledávání.
Tento web používá soubory cookies. O tom jak píšeme více zde. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.