Formičky na slané pečivo

Neohodnoceno
 
 
Dostupnost Skladem (1 ks)
88 Kč    
Kód produktu 467
Kategorie pečení
 

Skvělé formičky pro první pokusy o společné vaření!

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko; které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň. Vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě; mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem. Po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící fólii.

Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá; která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky; broskve; švestky); ale i pizzové náplně; vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".

Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto; plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty; marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká); tvarohem; ale i špenátem a pod.; doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".

Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky; případně linecká a tvarohová těsta.

Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.); ravioly; pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).


Takto si zhotovíme i "brontosaura". Vykrojený šáteček položíme na plech nebo pečící fólii; zvedneme na bříško; stlačíme nožičky a takto upečeme. Očíčka vytvoříme z hrozinek; které přilepíme rozehřátou čokoládou a hřbet polijeme čokoládovou polevou.

Barva bílá
Materiál plast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole: