Formičky na slané pečivo
Kód: 465Související produkty
Detailní popis produktu
Skvělé formičky pro první pokusy o společné vaření!
Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko; které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň. Vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě; mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem. Po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící fólii.
Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá; která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky; broskve; švestky); ale i pizzové náplně; vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".
Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto; plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty; marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká); tvarohem; ale i špenátem a pod.; doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".
Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky; případně linecká a tvarohová těsta.
Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.); ravioly; pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).
Takto si zhotovíme i "brontosaura". Vykrojený šáteček položíme na plech nebo pečící fólii; zvedneme na bříško; stlačíme nožičky a takto upečeme. Očíčka vytvoříme z hrozinek; které přilepíme rozehřátou čokoládou a hřbet polijeme čokoládovou polevou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.